Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

We kennen jou als choreograaf van het vorige spektakel ‘Rubens’, maar wat wordt jouw rol tijdens ‘1830’?

Dat klopt, tijdens ons Rubens-avontuur in 2018 heb ik producent prins Simon De Merode, regisseur Luc Stevens en componist/muzikale leider Sam Gevers voor het eerst als collega’s leren kennen. Zelf ben ik docent aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. Tussen onze school en Historalia is al heel snel een fijne en creatieve samenwerking ontstaan. 

Samen met mijn collega’s Linda Lepomme, Leen Cogghe en het creatieve team achter Historalia hebben we enkele van onze studenten uitgekozen die deel uit mochten maken van Rubens. Ik ben dus ontzettend blij dat wij weer samen aan de slag mogen voor het musicalspektakel 1830.

Voor deze show zal ik opnieuw de choreografie voorzien, maar een groot verschil voor mij is dat ik dit keer vanaf het begin bij het creatieproces betrokken ben. Dat betekent meer tijd om mee na te denken over alle creatieve aspecten van de voorstelling. 

Waar ben je momenteel mee bezig?

Het script en de muziek zit in de laatste creatieve fase, dus ik zet nu de eerste stappen richting het ontwerp van de choreografieën. Ik heb veel verschillende ideeën voor de allerlei dansstijlen die aan bod zullen komen. Wij hebben al een eerste plan klaar over waar choreografieën noodzakelijk zijn en in welke scènes ze een toegevoegde waarde zouden kunnen hebben.

Voor de choreografie sprak het nieuwe concept van Luc en prins Simon me meteen aan en de demo’s van de songs uit de musical klinken alvast zeer inspirerend en modern. 

Wat is de volgende stap in het productieproces?

Bij elke productievergadering worden scènes besproken en kijken we hoe we de beste cohesie kunnen vinden tussen regie, muziek, choreografie, vormgeving, etc… 1830 wordt spannend en uitdagend, want we denken lekker ‘out of the box’. Op die manier samen een voorstelling creëren, is het mooiste dat er bestaat!

AAN HET WOORD

“1830 wordt spannend en uitdagend, want we denken lekker ‘out of the box’. Op die manier samen een voorstelling creëren, is het mooiste dat er bestaat!”
Florian Boutonnier

Mis het musicalspektakel 1830 niet!

Bestel je tickets en verzeker jezelf van de plaatsen van jouw voorkeur.