Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ontboden op het Koninlijk Paleis in Brussel voor een detailstudie van het hoofdsalon: dat was een van de bijzondere agendapunten voor Phixion, decorontwerper voor de twee pop-up theaters van 1830.

Historalia brengt geschiedenis tot leven en dat brengt de nodige historische knowhow met zich mee. Krista Rosvelds (Phixion) trok samen met fotograaf Chris Stessens naar het Koninklijk Paleis in Brussel voor een gedetailleerde fotosessie van het grand salon. Deze locatie zal een belangrijke pijler zijn in (je leest het goed) het Hollands pop-up theater. Koning Willem I was namelijk een Nederlander die na de revolutie door de Belgen van de troon gejaagd zou worden. Het paleis in Brussel was tot dan dus ook in Hollandse handen.  

“Om zo dicht mogelijk bij de realiteit te blijven én om de historiciteit te respecteren, maakten we deze uitgebreide reportage.” aldus Krista Rosvelds. “Het was een bijzondere ervaring, een bezoek aan een van de meest luisterrijke ruimtes van het paleis staat niet elke dag op de planning! Al zijn inspanningen als deze zeer cruciaal wil je een waarheidsgetrouwe weergave garanderen. Ruimtes als deze worden vaker verhuurd voor events, maar niemand mag iets verzetten, zelfs geen kandelaar, tenzij met officiële toestemming van de koning.”

Waar is Phixion momenteel mee bezig?

“De technische voorbereidingsfase voor de decors van zowel het Belgisch als het Hollands pop-up theater is klaar. De foto’s die we in Brussel namen, zullen nu gebruikt worden om de ruwbouw van het decor te voorzien met op maat gemaakt drukwerk. De afwerkingsfase vindt later plaats. De driedimensionale props en decorstukken zullen de puntjes op de i zetten voor een fantastisch eindresultaat. Het is een unieke ervaring om onze hedendaagse, technische knowhow te combineren met het verleden. 1830 zal deze zomer echt tot leven komen in Westerlo.”

AAN HET WOORD

“Het is een unieke ervaring om onze hedendaagse, technische knowhow te combineren met het verleden. 1830 zal deze zomer echt tot leven komen in Westerlo.”

– Krista Rosvelds (Phixion)

Wie is Phixion?

Phixion ontwerpt, produceert, verhuurt en verkoopt 2- en 3-dimensionale themadecors. Ze werkten voor grootschalige events zoals Tomorrowland, de Lokerse Feesten, André Rieu en vele anderen. Tijdens 1830 zullen ze zorgen voor spectaculaire decors in het Hollands en het Belgisch pop-up theater.

Dompel jezelf onder in de geschiedenis van 1830

Bestel je tickets en verzeker jezelf van de plaatsen van jouw voorkeur!

Volg ons op Facebook