Skip to content Skip to footer

Componist

Brief info

Muziek is voor Sam altijd meer geweest dan een passionele hobby. Aan het Conservatorium van Antwerpen studeerde hij met grote onderscheiding af als slagwerker, dirigent en pedagoog.

Sinds 2010 drumt Sam bij de Muziekkapel van de Belgische Marine. Als freelancemuzikant speelde hij mee met o.a. deFilharmonie en het Nationaal Orkest van België. Tijdens Night of the Proms begeleidde hij popsterren zoals Donna Summer, Ike Turner en Macy Gray. Als percussionist werkte hij mee aan de musicals Evita, Elisabeth, Joseph, Oliver!, Fiddler on the roof, Assepoester en Wizard of Oz. Met zijn groep Percussive, een toonaangevend slagwerkgezelschap maakte hij tournees wereldwijd.

Sam componeerde alle muziek voor de musicalspektakels Zoo of Life, Marie-Antoinette, Albert I, Rubens, Gheelamanie en Mol-in-Scène. Zij werken voor grote ensembles worden internationaal uitgevoerd. Een deel van Sams muziek is uitgegeven bij Metropolis Music Publishers.

Met zijn slagwerkfilmpjes voor Iedereen Beroemd won hij twee awards op het Corporate Video Festival.

Voor 1830 ging Sam de uitdaging aan om zich te laten inspireren door R&B- en popmuziek. Geen evidente opgave, maar de eerste resultaten klinken alvast erg veelbelovend...