Skip to content Skip to footer
Brief info

De in 1977 in Zoersel geboren Nele Goossens, gediplomeerd Meester in de Kleinkunst, gedreven actrice, danseres, zangeres en muzikante, werd op slag een nationale vedette in de gedaante van "Kelly", het tegendraads charismatische lief van Snelle Eddy in Chris & Co. Verder was Nele op televisie nog te zien in “Witse”, ”Flikken”, ”Oekanda”, “Grappa”, “Sketch up”, ”Hotel Eburone” & in “Dobus” als de roze clown Mina, maar ze begon haar carrière in Het Toneelhuis met het stuk “Franciska” in een regie van Luc Perceval.

Later mocht ze daar nog in enkele stukken meespelen: “ De Leenane Trilogie”, ”The Belgian Lanscapes” & “Ich bin wie du“.
 Ook bij theater Froe Froe kreeg Nele reeds jaren de kans om bezig te zijn met haar grote liefde theater. Ze vertolkte een rol in “Het Beest”, “Orfee”, ”Aliceke”, “Kleine Sofie “, “ZMRN”, ”Labyrint” en “Marcelleke Flannelleke” dit laatste geschreven door Nele zelf.

Ondertussen dook ze ook nog op bij andere theatergezelschappen. Ze speelde bij theater Antigone, Transparant, Studio 100, Loge 10 en Uitgezonderd theater en ze was ook te zien in Het Kleinkunsteiland “Humor was nooit ver wegc en in de ”AB berenconcerten” van Winokio en ”Vaginamonologen 2.0”, ”De helden uit het cabaret” en ”Vapeurs”. Tussen al deze producties door maakte Nele drie solovoorstellingen als cabaretière waarin ze steeds spontaan het populaire weet te verenigen met het artistieke. In oktober 2020 komt haar volgende show uit.

www.nelegoossens.be