Martijn Claes | 1830
Skip to content Skip to footer
Brief info

Martijn Claes studeerde Musical aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. Hij ontdekte zijn passie voor musical en theater bij het Eindhovense Theaterplan. Voor zijn vertolking van de Blikkenman in hun versie van The Wiz in 2011, werd hij door De Vrienden van het Parktheater bekroond met de Jong Talent Prijs.

Tijdens zijn opleiding liep Martijn stage als lid van het ensemble in Stany Crets’ Assepoester, het tamelijk ware verhaal en speelde hij Jan in Ons Kent Ons bij Loge10. Martijn stond onder meer op het podium in het Witte Paard, de bekende revuetempel aan de Vlaamse kust en speelde in Music Halls Peter Pan, the never ending story (Mister Darling, Smee) en Cinderella, a fairly true story (Leopold, Lackey, Bishop). Van januari 2016 tot januari 2018 werkte hij voor Soldaat van Oranje als dance captain, swing en understudy van Paul en Victor. Martijn speelt mee in 40-45 als understudy van Staf en zal ook te zien zijn in de nieuwe versie van Daens de musical.

Martijn sprak de stemmen in van onder andere Bunsen, in de Vlaamse versie van Bunsen is een Beest (Nickelodeon) en Bob in Puppy Vriendjes (Disney).