Skip to content Skip to footer
Brief info

Liesbeth Roose studeerde af in 2014 aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel, in de afdeling Musical. Twee jaar later behaalde ze haar lerarendiploma. Ze doceerde aan de KADE te Deinze. Tot op heden geeft zij workshops bij vzw Kamer58 en NTGent.

Liesbeth speelde in musicals als Assepoester (ensemble, understudymoeder), Beauty and the Beast (Silly Girl, understudy Belle) en Bloodbrothers (mevrouw Janssens). Daarnaast was ze te zien in De Reuzenperzik, Revues in Kusttheater ’t Colisée en Chansonproject Ze liefden nog lang. Met Romeo & Julia van Theater van a tot z tourt zij door CC, alsook met verschillende educatieve voorstellingen (De stelling van A, Joint us en Selfie) bij Uitgezonderd. Theater.

Sinds 2017 zingt ze backings bij artiesten zoals o.a. Helmut Lotti en Willy Sommers. In de zomer van 2018 ging ze op cruise met Hans Peter Janssens en Pol Vanfleteren naar het Hoge Noorden.

Liesbeth verleende haar stem aan personages in Vaiana, Beauty and the Beast, Mary Poppins, en verscheidene Nickelodeon series. Ze speelde drie seizoenen in De regel van 3S op Ketnet. Twee jaar geleden onthulde ze haar eerste, eigen muzikaal project, Betty.

Sinds 2018 maakt Liesbeth deel uit van de spektakelmusical 40-45, waar ze understudy is voor de rol Sarah Liebman. Ook is zij te zien in Daens als ensemble en Understudy Nette.