Skip to content Skip to footer
Brief info

Leendert studeerde in 2009 af aan de musicalafdeling van het Conservatorium in Brussel.

Hij speelde zijn eerste rollen in de Franstalige versie van The Sound of Music als ‘Rolf’ en Dans der Vampieren, als understudy ‘Alfred’. Hij maakte deel uit van de musical Alice in Wonderland met K3 en speelde mee in Lelies als ‘Jean Bilodeau’. Daarnaast was hij ook te zien als ‘Ben’ in Ben X, speelde hij mee in het ensemble van 14-18, als understudy Lumière in Beauty & The Beast en understudy Chef Louis in The Little Mermaid.

Ter ere van het 175-jarig bestaan van de Zoo van Antwerpen, vertolkte hij in het voorjaar van 2018 de rol van Jimmy in de musical Zoo of life.

Sinds 2015 tot op heden is hij te zien in de voorstellingen Feest en Geheimen op zolder van het bekende duo ‘Nellie & Cezar’. In seizoen 2020-2021 staat er zelfs een hele tour gepland in Nederland.

Eind 2018 kon je hem zien aan de zijde van Warre Borgmans, als Marley, in de musical Scrooge en in het voorjaar van 2019 als jager Benjamin in de musical Roodkapje.

Hij won de Vlaamse Musicalprijs voor ‘Beste Mannelijke Bijrol’ voor zijn rol als jonge bisschop ‘Jean Bilodeau’ in Lelies.

Dit seizoen speelt hij ook opnieuw de rol van inspecteur De Pelsmaker in de bekende VTMreeks FAMILIE.

In de krokus- en paasvakantie zal hij Alex, de leeuw vertolken in de musical “Madagascar”, in Capitole Gent en de Elisabethzaal in Antwerpen en aanstaande zomer kan je Leendert ook aan het werk zien in de musical “1830” aan het kasteel van Westerlo. Hierin zal hij de rol van De Potter vertolken.

Verder is hij ook stemacteur en leende hij zijn stem aan ‘Clément’ in de reeks Violetta en recent ook aan het personage ‘Andy’ in de BBC reeksen Andy’s Prehistoric Adventures en Andy’s Baby Animals en ‘Walter’ in Dennis & Gnasher Unleashed. In de Disneyfilm Mary Poppins Returns leende hij zijn stem aan het personage Michael Banks.

Naast zijn werk als uitvoerend artiest, geeft hij les aan het Conservatorium van Hasselt.

Foto: © Kurt Liefsoons