Skip to content Skip to footer
Brief info

Lucas Van den Eynde is een bijzonder veelzijdig acteur die zowel in het theater als op televisie zijn strepen heeft verdiend. Hij is, sinds hij afstudeerde aan de Studio Herman Teirlinck, al meer dan 30 jaar actief als acteur en als zanger.

Lucas raakte bij het brede publiek bekend als ‘professionele afscheidsnemer’ Xavier De Baere. Daarna dook hij in verscheidene gesmaakte Vlaamse series op zoals “De bossen van Vlaanderen”, “Windkracht 10”, “Kulderzipken” en “Kongo”. Hij speelde André Van Genechten in “Van Vlees en Bloed”, Bucky Laplasse in “Het eiland”, vertolkte verschillende personages in “In de Gloria” en was recenter nog te zien in onder andere “Aspe”, “Dubbelleven”, “Met Man en Macht”, “De Ronde”, “Salamander”, “Albert 2”, “De Ridder”, “Spitsbroers”, en binnenkort in “GR5”, “Black Out” en “De ontvoering van Phil Frisco”.
In het theater speelde hij producties bij onder andere de Blauwe Maandag Compagnie, Het Toneelhuis, NTG, Cie De Koe, Theater Antigone, Malpertuis en ’t Arsenaal. Als musicalacteur speelde hij hoofdrollen in “Daens”, “Fiddler on the Roof”, Albert 1 en deze zomer in “1830”.

Muziek is nooit veraf in zijn leven. Hij creëerde in 2000 samen met Nele Bauwens en Tine Embrechts “Jukebox 2000”, een voorstelling waarbij het publiek kan kiezen uit 100 Nederlandstalige liedjes van de afgelopen 100 jaar. Deze productie wordt momenteel tot begin Mei voor de vijfde keer hernomen.Later volgde nog “Kleinkunsteiland”, waar in 2017 een vierde editie van werd gemaakt. Als grote bewonderaar van Wannes Van de Velde maakte hij, met o.a. Tiny Bertels, al twee hommages met liedjes en teksten van Wannes: “Gesloten hart” en “Door het venster van den tram”.

Lucas ontving in Nederland een Arlecchino voor zijn rol van Edwaar in de toneelmarathon “Ten Oorlog” en later volgde de Louis d’Or voor zijn hoofdrol van Bruno in “De Cocu Magnifique”. Daarnaast won hij tweemaal de Vlaamse Musicalprijs voor ‘Beste Mannelijke Hoofdrol’ in “Daens” en “Fiddler on the Roof”.