Skip to content Skip to footer

Veelgestelde vragen

Indien je eerder al tickets reserveerde, is het niet nodig om je te registreren. Bestelde tickets blijven geldig en hebben altijd voorrang op de pre-registraties.

Wanneer je naar de voorstelling komt kijken, zal je in totaal op 3 verschillende locaties terechtkomen: het Belgisch pop-up theater, het Hollands pop-up theater en de apotheose-tribune. We zullen met een doorschuifsysteem werken.

Deze info vind je terug op je ticket. Zit je in Groep A? Dan begin je het verhaal in het Hollands theater en Groep B begint in het Belgisch theater. Deze volgorde kan je trouwens helemaal zelf bepalen bij het bestellen van je tickets. De finale bekijkt het volledige publiek tegelijk vanuit de apotheose-tribune.

De groep waarin je zit bepaalt enkel de volgorde waarin je de voorstelling ziet. Ofwel zie je eerst de revolutie vanuit het standpunt van de Hollanders, ofwel zie je eerst het Belgische perspectief. Je krijgt ze hoe dan ook beide stukken te zien. De acteurs in de pop-up theaters spelen met andere woorden de eerste helft van de voorstelling twee keer: één keer voor groep A en één keer voor Groep B.

Absoluut! Je blijft altijd dezelfde rij en stoel behouden. Let er wel op dat de totale capaciteit van de pop-up theaters kleiner zijn dan die van de apotheose-tribune. Dit betekent dat je zicht vanuit de pop-up theaters identiek zal zijn. Je zicht in de laatste tribune zal verschillen, omwille van de grotere zitcapaciteit.

In de theaters is telkens plaats voor 720 personen. Omdat alle toeschouwers samenkomen op de laatste locatie, biedt de apotheose-tribune plaats voor 1.440 personen.

Ons ticketsysteem is zo ontworpen dat het niet toelaat om een bestelling te splitsen. Enkel wanneer je op een later tijdstip een extra bestelling zou plaatsen, kan het zijn dat het systeem deze personen in de andere groep indeelt. Controleer in dat geval dus altijd goed voor welke groep je al tickets had indien je in dezelfde groep wenst te zitten.

Er zal geen live-orkest spelen tijdens de voorstelling. Uit respect voor de omliggende natuurdomein hebben we voor 1830 gekozen voor een systeem met koptelefoons. Dit laat ons toe om je een optimale audio-ervaring te bieden. De muziek wordt opgenomen in een professionele studio. Onze cast zal uiteraard wél live zingen en spreken.

Kinderen zijn van harte welkom tijdens 1830. Natuurlijk is het een oorlogsverhaal met een sterke historische context, maar Historalia vindt het belangrijk om ook voor de jongsten onder ons de voorstelling zo toegankelijk mogelijk te maken.

Nadat je beide pop-up theaters hebt bezocht, is er een pauze van 40 minuten voorzien. Beide pop-up theaters zullen voorzien zijn van een foyer. De pauze breng je door in het theater dat je als laatste bezocht hebt. 

Bijvoorbeeld: ben je de voorstelling begonnen in Groep A? Dan bekijk je eerst de voorstelling in het Hollands theater, vervolgens verhuis je naar het Belgisch theater waar je dus van de pauze zal kunnen genieten. De organisatie brengt iedereen tijdig op de hoogte van het vertrek richting de apotheose-tribune.

Zeker weten! We zijn nog op zoek naar:

  • Mannen tussen 18 en 30 jaar voor figuratie in het Hollands leger. Een sportieve uitstraling, geen moeite met hoogtes en paarden in je buurt zijn een must. Stuur bij interesse een mailtje naar info@historalia.be aangevuld met een artistieke CV en een recente foto.
  • Mensen die de crew willen vervoegen achter de schermen. Zin om je handen uit de mouwen te steken tijdens dit unieke theaterproject? Neem snel een kijkje op de pagina ‘Meedoen?’ en schrijf je in!

Net zoals altijd kan je iets eten en drinken op het kasteeldomein. Het is wel belangrijk om te weten dat er dit jaar geen restaurant zal zijn. We houden jullie verder op de hoogte van alternatieve cateringmogelijkheden die aansluiten bij ons nieuwe theaterconcept.

Goede vraag! Bekijk hieronder enkele handige tips zodat je zonder zorgen je komst naar het kasteeldomein voorbereiden.

  • Kom op tijd! Elke voorstelling start stipt om 20u00. Zorg dat je voldoende tijd voorziet om je naar het domein te begeven. Wij raden minstens aan 15 – 20 minuten te rekenen voor je wandeling tussen parking en inkom. Uiteraard komt daar extra tijd bij indien je voor de voorstelling nog iets wenst te eten en/of te drinken.
  • Lees vooraf alle info op je ticket goed na. 
  • Trek je meest comfortabele schoeisel aan. Tijdens 1830 begeef je jezelf tussen verschillende speellocaties. Hou dus rekening met kasseien en gras als wandelondergronden.
  • Neem bij slecht weer je voorzorgen en breng een paraplu mee of trek een regenjas aan. Tijdens de voorstelling zit je altijd beschut. De pop-up theaters zijn afgesloten tenten en de apotheose-tribune is volledig overdekt. De finale wordt wel in openlucht gespeeld. Aangezien het ‘s avonds behoorlijk kan afkoelen, voorzie je jezelf best ook van warme kledij.

Voor personen die minder goed te been zijn, stellen wij opnieuw golf carts ter beschikking die tussen de verschillende locaties op het domein zullen pendelen.

Voor rolstoelgebruikers hebben we een extra ticketcategorie voorzien. In de pop-up theaters bevinden deze plaatsen zich voor de tribune. Tijdens de apotheose mag je plaatsnemen op een verhoogd platform vlak voor de VIP-tribune.

Per rolstoelgebruiker kan er max. 1 ticket voor een begeleider gereserveerd worden. Enkel de rolstoelgebruiker en de begeleider zullen worden toegelaten in de zone voor de rolstoelgebruikers.

Op vertoon van je ticket mag je parkeren op een aparte parking voorzien zijn tegenover de ingang van het domein (tegenover de Merodedreef 2). Op het domein zijn er golf carts die pendelen tussen de verschillende speellocaties. Indien je dit wenst, mag je hier uiteraard gebruik van maken.

De reservaties voor  de VIP-klanten verlopen niet via het online ticketplatform. Bij interesse in een VIP-ervaring voor uw bedrijf, klanten of business relaties mag je altijd het reservatieformulier invullen of contact opnemen met ons door een mailtje te sturen naar vip@historalia.be. Met veel plezier bieden wij informatie over onze verschillende arrangementen.